Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης – Β’ κύκλος

programma-ptyxiouxwn-tritovathmias-ekpaideusis

Πληροφορίες προγράμματος

Προκηρύχθηκε στις 8 Ιουνίου 2017 ο β’ κύκλος του προγράμματος για την ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Η έναρξη της ηλεκτρονικής υποβολής ορίζεται στις 5/7/2017.

 

Η ηλεκτρονική υποβολή μπορεί να γίνει σε 3 διαφορετικές περιόδους οι οποίες είναι οι εξής:

• 1η περίοδος υποβολής: Έναρξη 5/7/2017 – Λήξη 9/8/2017
• 2η περίοδος υποβολής: Έναρξη 6/9/2017 – Λήξη 11/10/2017
• 3η περίοδος υποβολής: Έναρξη 8/11/2017 – Λήξη 13/12/2017

 

ΔΥΝΗΤΙΚΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ ή ισότιμης σχολής Ελλάδος ή εξωτερικού (αναγνωρισμένη από το ΔΟΑΤΑΠ) ή κάτοχοι αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων, από ΣΑΕΙ ή ΣΑΕΠ. Επίσης, πτυχία από Σχολές Θεάτρου και Χορού αναγνωρισμένες από το Υπ. Πολιτισμού ως τριτοβάθμιες και απόφοιτοι μουσικών εκπαιδευτηρίων αναγνωρισμένων από το Κράτος (το πρώτο πτυχίο θα πρέπει να έχει αποκτηθεί μετά την 1.1.1995).

Μπορούν να συμμετέχουν:
• Κατηγορία Δικαιούχων Α: Άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μισθωτοί (πλήρους ή μερικής ή εποχιακής απασχόλησης), υφιστάμενοι επιχειρηματίες που θα συστήσουν νέα εταιρία με ανέργους ή μισθωτούς.
• Κατηγορία Δικαιούχων Β: Υφιστάμενοι ατομικοί επιχειρηματίες (αυτοαπασχολούμενοι) που ασκούν ήδη συναφή με την ειδικότητά τους (τίτλο σπουδών) επαγγελματική δραστηριότητα, όπως επίσης και συνεργασίες μεταξύ αυτών.

 

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ

Ο προϋπολογισμός κάθε πρότασης μπορεί να κυμαίνεται από 5.000€ έως 25.000€ για ένα δικαιούχο με ατομική επιχείρηση, έως 40.000€ συνεργατικά σχήματα δύο ατόμων και έως 50.000€ για συνεργασίες τριών ή περισσοτέρων.

Κάθε δυνητικός δικαιούχος έχει δικαίωμα υποβολής σε μία μόνο περίοδο υποβολής αιτήσεων.

 

ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ

 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΑΠΑΝΗΣΜΕΓΙΣΤΟ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟ ΠΟΣΟΣΤΟ/ΠΟΣΟ
1Λειτουργικά (ενδεικτικά περιλαμβάνονται: ενοίκια επαγγελματικού χώρου, δαπάνες ηλεκτρισμού, σταθερής και κινητής επαγγελματικής τηλεφωνίας, ύδρευσης, θέρμανσης, λοιπές κοινόχρηστες δαπάνες, δαπάνες φιλοξενίας σε θερμοκοιτίδες)60%
2Δαπάνες για αμοιβές τρίτων (ενδεικτικά περιλαμβάνονται: νομική, συμβουλευτική, λογιστική υποστήριξη, σύνταξη και παρακολούθηση επιχειρηματικού σχεδίου, υπηρεσίες θερμοκοιτίδας, εξειδικευμένα σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης)20%
3Δαπάνες προβολής, δικτύωσης και συμμετοχής σε εκθέσεις (ενδεικτικά περιλαμβάνονται: σχεδιασμός και παραγωγή εταιρικής ταυτότητας, έξοδα συμμετοχής σε επαγγελματικές εκθέσεις, σχεδιασμός και κατασκευή εταιρικής ιστοσελίδας)10%
4Προμήθεια αναλωσίμων (ενδεικτικά περιλαμβάνονται: δαπάνες προμήθειας αναλώσιμων υλικών σε άμεση σχέση με τη λειτουργία της επιχείρησης, δαπάνες προμήθειας πρώτων υλών και ενδιάμεσων προϊόντων για επιχειρήσεις με μεταποιητική δραστηριότητα)15%
5Ασφαλιστικές εισφορές δικαιούχου (επιχειρηματία/εταίρων)30%
6Μισθολογικό κόστος για νέα/ες θέση/εις εργασίας12.000€
7Αποσβέσεις παγίων/ Χρηματοδοτική μίσθωση εξοπλισμού20% ΕΚΤ χωρίς χρήση ρήτρας ευελιξίας
8Αγορά/Χρηματοδοτική μίσθωση εξοπλισμού/Διαμόρφωση εσωτερικού χώρου μικρής κλίμακας40% ΕΚΤ με χρήση ρήτρας ευελιξίας

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση χρήσης της κατηγορίας 8 υπάρχει υποχρέωση της διατήρησης της επένδυσης και για δύο (2) έτη μετά από την τελική πληρωμή της δημόσιας δαπάνης. Για τις επιχειρήσεις που δεν ενεργοποιούν τη συγκεκριμένη κατηγορία δαπανών και συνεπακόλουθα και τη χρήση ρήτρας ευελιξίας, υπάρχει υποχρέωση της διατήρησης της επένδυσης και για ένα (1) έτος, μετά από την τελική πληρωμή της δημόσιας δαπάνης.

Ως ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η ημερομηνία έκδοσης της απόφασης Προσωρινού Καταλόγου έως και 24 μήνες από την ημερομηνία ένταξής τους.

Το γραφείο μας αναλαμβάνει τον έλεγχο επιλεξιμότητας, τον υπολογισμό της βαθμολογίας, την υποβολή και την παρακολούθηση της υλοποίησης του επιχειρηματικού σας σχεδίου.

Συμπληρώστε τα παρακάτω πεδία για να σας ενημερώσουμε σχετικά με την δυνατότητα ένταξης σας σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.

    Ονοματεπώνυμο

    E-mail

    Τηλέφωνο

    Διεύθυνση

    Διαθέτετε υφιστάμενη επιχείρηση;

    Σε ποιον τομέα δραστηριοποιείστε ή θέλετε να δραστηριοποιηθείτε;

    Σχόλιο