Επιδότηση τόκων δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων: Δημοσίευση πρόσκλησης

Επιδότηση τόκων δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων: Δημοσίευση πρόσκλησης
epidotisi tokwn daneiwn

Δημοσιεύτηκε η πρόσκληση για το πρόγραμμα “Πρόσκληση για την Επιδότηση Τόκων Υφιστάμενων Δανείων Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων πληττόμενων από τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του ιού COVID-19”, με την απόφαση 37674/10-4-2020.

Λήπτες της ενίσχυσης, ήτοι επιχειρήσεις που δύνανται να τύχουν δημόσιας χρηματοδότησης στο πλαίσιο της παρούσας δράσης, είναι οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή, που νομίμως λειτουργούν στη χώρα.

Οι βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων που υποβάλλουν πρόταση, είναι οι αναφερόμενες στο Κεφ. 4 Πρόσκλησης, μεταξύ των οποίων, είναι:

– να δραστηριοποιούνται στις 19/3/2020 στους επιλέξιμους ΚΑΔ, όπως αναφέρονται στο Παράρτημα V της πρόκλσησης

– να περιλαμβάνονται στις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις (Παραρτ.Ι Καν. ΕΕ 651/2014)

– να μην αποτελούν προβληματικές επιχειρήσεις

– να δεσμευτούν ότι θα απασχολούν την 31.12.2020 τουλάχιστον ίδιο αριθμό εργαζομένων με τον αιρθμό εργαζομένων που απασχολούσαν την 19/3/2020

Δεν είναι επιλέξιμες οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πρωτογενή παραγωγή γεωγικών προϊόντων και στον τομέα της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας.

Ημερομηνία λήξης ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis ) ορίζεται η 30.06.2020 και ώρα 17:00.

Προκειμένου να υπάρχει ομαλή ροή υποβολής των αιτήσεων, η έναρξη δυνατότητας υποβολής δίνεται σταδιακά με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του δυνητικού λήπτη, ένα ψηφίο ανά ημέρα, με πρώτο το ψηφίο ENA (1), ήτοι την πρώτη ημέρα έναρξης των υποβολών αποκτούν δυνατότητα υποβολής τα ΑΦΜ με τελευταίο ψηφίο το 1, τη δεύτερη αποκτούν δυνατότητα υποβολής και τα ΑΦΜ με τελευταίο ψηφίο το 2 κ.ο.κ. έως την δέκατη ημέρα όπου αποκτούν δυνατότητα υποβολής και τα ΑΦΜ με τελευταίο ψηφίο το 0. Από την 11η ημέρα και μέχρι και τις 30.6.2020 δύναται να υποβάλλει αίτηση το σύνολο των ληπτών, ανεξαρτήτως ΑΦΜ.

Πηγή: e-forologia.gr