Άρση περιοριστικών μέτρων της πανδημίας

Άρση περιοριστικών μέτρων της πανδημίας
arsi metrwn covid

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Ν. Χαρδαλιάς, σε διαδικτυακή ενημέρωση τύπου, αίρονται ισχύοντα μέτρα λόγω της πανδημίας, ως συνέπεια της συνεχόμενης καλής επιδημιολογικής εικόνας της χώρας. Συγκεκριμένα:

Από την 5η πρωινή της Πέμπτης 24 Ιουνίου 2021

Όπως εισηγήθηκε ομόφωνα η Επιτροπή από αύριο οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να μη χρησιμοποιούν μάσκα σε εξωτερικούς χώρους που δεν παρατηρείται συνωστισμός/συγχρωτισμός.

Από την Δευτέρα 28η Ιουνίου 2021

Εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι από την υποχρέωση διενέργειας self- test σε χώρους εργασίας και των αθλουμένων σε γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού (και της δεύτερης δόσης εφόσον πρόκειται για εμβόλιο δύο δόσεων).

Αυξάνεται το ανώτατο όριο παρουσίας μέχρι δέκα άτομα ανά τραπέζι, από έξι άτομα που ισχύει σήμερα.

Το ανώτατο όριο ατόμων των εξωτερικών χώρων δεξιώσεων θα είναι 300 άτομα, σύμφωνα με τα υφιστάμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Αναφορικά με τη λειτουργία των οργανωμένων παραλιών/πλαζ ορίζεται μέγιστος αριθμός εκατόν είκοσι ατόμων ανά 1.000τ.μ. επιφανείας παραλίας με ελεγχόμενη είσοδο.

Επανέρχεται η αυτοπρόσωπη παρουσία των εμβολιασμένων και μη Δημοσίων Υπαλλήλων, ανάλογα με την ομάδα κινδύνου που ανήκουν και σύμφωνα με τις κατ’ ομάδα προδιαγραφές.

Η εξυπηρέτηση του κοινού να γίνεται κατά προτίμηση, αλλά όχι αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού, τηρουμένων πάντα των μέτρων προστασίας και των κανόνων που ισχύουν για το λιανεμπόριο

Για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, θα κρίνεται από τη Διοίκηση κάθε υγειονομικού σχηματισμού η αξιοποίησή τους στις κατάλληλες θέσεις αναλόγως της κατηγορίας κινδύνου που ανήκουν.

Πηγή: e-forologia.gr